Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!»

Date: 8 листопада 2022 о 17:58, Refreshed 13 листопада 2022 о 19:22
175 views

Кожен з нас має робити все, аби наблизити час Перемоги, час Миру. Ми, Українці – вільний і незламний народ, який ніхто не зможе поставити на коліна, тим більше майбутнє нашої країни – нашу молодь! В рамках Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «В нас єдина мета – Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!» в ліцеї були проведені виховні заходи, зустрічі з воїнами, літературні світа, книжкові виставки, ігри, вікторини.

В захоплюючу мандрівку-квест  «Подорож козацькими стежками» відправилися учні 1-А класі (класний керівник Дречевич В.Р.).  Під час заходу діти дізналися багато цікавого і нового про козаків. Відгадували загадки, малювали, порівнювали вирази, складали слова. Виконавши всі завдання, знайшли скарби і отримали посвідчення нащадків козаків. А ще провели в класі благодійний ярмарок «Ми підприємливі». Діти  були покупцями і продавцями. Гроші, які вторгували  на ярмарку, учні  вирішили перерахувати на допомогу ЗСУ.

 


Маленькі школярі 1-Б класу (класний керівник Федів Л.З.) захотіли провести майстер-клас зі створення патріотичних саморобок «Подарунок для героя», на якому власноруч виготовили обереги для воїнів. Учні дуже старалися, тому що розуміли, яку величезну радість принесуть їхні вироби нашим захисникам. Надіємося, що обереги, виготовлені маленькими пальчиками, захистять їх.

 


Презентація цікавої для першокласників книги Л.Яковенко «Українська абетка» відбулася в 1-В класі (класний керівник Кімак Н.Л.).  Ця книга - своєрідний екскурс в історію України, що знайомить з традиціями й культурою нашого народу. Діти  гортали сторінки і знайомилися із українськими символами, відомими на цілий світ, міркували над мудрими приказками, роздивлялися ілюстрації. Які ж ми багаті! Наша природа, культура, кухня - найкращі в світі!


А яке свято рідної мови відбулося в 2-А класі!  (класний керівник Макар О.В.).

Учні працювали над текстом твору «Казка про мову», складали і записували прислів’я,  розгадували ребуси, читали поезії. Діти підготували відомі вислови про мову, зачитували їх і пояснювали значення. А ще школяриків здивувало, що крім прислів’їв і віршів є ще і пісні про мову! Одну із них: «Матуся навчила», з задоволенням вивчили напам’ять.

 


Година спілкування «Козацькому роду нема переводу!» відбулася у 2-Б класі. Учні з цікавістю переглянули презентацію, присвячену святу Покрови. Класний керівник Левицька О.Й. розповіла про значення Покрови для українського козацтва, про 80-річчя від часу створення УПА, а також про сучасне свято - День захисників і захисниць України.  На святі звучала поезія, українські пісні. Ще були визначені переможці цікавої онлайн вікторини.


Свято патріотичної поезії «Моя незламна Україна!» провели учні 2-В класу (класний керівник Хім’як В.В.).  Маленькі артисти дуже хвилювалися, але їхня щирість, артистизм здолали хвилювання. Після  кожного виступу  глядачі підтримували учнів оплесками.

Воїни, що завітали на свято, також не стримували емоцій. Не обійшлося і без подарунків. Учні  підготували малюнки, листи, обереги, які бійці 102 бригади заберуть із собою на передову. Під час заходу звучали вірші, пісні, а який гарний  танець підготували другокласники! Підтанцьовували всі!

Допомогли у організації заходу й наші одинадцятикласники Пилипенко Дмитро і Пелікан Вікторія. На святі панувала щирість і величезна віра у нашу Перемогу! Відчувалось, що і артисти, і глядачі - одна родина.


Цікаву презентацію книги «Шлях українського воїна» в 3-А класі (класний керівник Кубарич Г.С.) провела бібліотекар ліцею Мохова Т.В.

З розповіді бібліотекаря учні дізналися, що «Шлях українського воїна» - це книга для майбутніх генералів та адміралів української армії. Армії, яку створювали наші предки, починаючи від походів князів Олега і Святослава. Армії, слава якої гриміла від часів Війська Запорозького до партизанів Повстанської армії. Юні читачі дізналися про структуру і завдання сучасної армії, нове озброєння і оснащення, про те, що маємо зробити для розбудови нашої армії.

Книга допоможе учням зрозуміти важливість військової праці, а декотрим з них навіть стане у пригоді при виборі майбутньої професії.


 «Є мова – є Україна!» - під такою назвою відбувся захід в 3-Б класі  (класний керівник Пономаренко К.С.).   Мову називають одним із найважливіших скарбів, які людина створила за свою історію. Рідна мова – найміцніший зв’язок, що поєднує покоління народу. Саме через мову дитині відкривається світ, що є проявом пізнавальної функції мови. Під час заходу були використані такі інтерактивні методі, як моделювання життєвих ситуацій та спільне вирішення проблем на основі аналізу обставин. Діти розгадували кросворд та малювали національні символи України.

 


Впродовж місячника учні 3-В класу (класний керівник Бойчук У.М.) активно досліджували природу та історію рідного краю. Діти вирушили у мандрівку карпатським трамвайчиком і мали нагоду помилуватися  чудовими краєвидами Прикарпаття, відвідали місцевий музей, де дізналися про історію Вигодської вузькоколійки. Школярі презентували бібліотеці книгу О.Іванюка «Воїни і війни України» і віддали шану захисникам  рідного краю: славним козакам запорожцям, січовим стрільцям, воїнам УПА та сучасним захисникам. Долучились до збору  необхідних речей для ЗСУ. А завершили тиждень звитяги благодійним майстер-класом: виготовили  обереги-ангелики для захисників. Нехай  ці ангелики  бережуть наших воїнів, а вони – бережуть нас, і мир, і спокій в Україні.

 


Під гаслом «Без мови нашої, юначе, й народу нашого нема»  учні 4-А класу

(класний керівник Ярошик О.А.) здійснили мандрівку в  Країну мовних цікавинок.  Щоб  мандрівка була цікавою, потрібно було розгадати  ребуси, кросворди, вправно користуватися  новітніми технологіями. Здивувало всіх мовне асорті, яке вимагало кмітливості і неабияких знань мови. З мандрівки учні повернулися мудрогеликами, які хочуть все на світі знати!

 


Виховний захід « Моя незламна Україна» відбувся в учнів 4-Б класу (класний керівник Жураківська О.В.).  Діти  декламували поезії про свою Батьківщину, складали сенкан про Україну, розповідали про державні і народні символи нашої держави, створювали власні вірші про неї, виконували творчі роботи, бажали нашим захисникам перемоги. І кожного разу переконували: з таким майбутнім наша держава нездоланна!


Яскраве  свято «Україна – незламна країна!» пройшло в 4-В класі (класний керівник Ломага О.Я.).  Старанно готувалися до свята всі учні. Принесли листівки, аплікації, лепбуки, власні вірші, вироби з бісеру та багато іншого. На святі звучали українське слово і українські пісні. Вклавши в свою працю частинку серця, маленькі патріоти створили загальний лепбук. Понад усе вони люблять  свою Батьківщину і мріють про перемогу! А свої вироби учні відправили на передову нашим мужнім захисникам.


З метою вшанування мужності та героїзму сучасних захисників України, поваги до історичного минулого своєї держави та сприянню дальшому зміцненню патріотичного духу учнівської молоді в 5-Б класі (класний керівник Лукасевич Г.Я.) було проведено годину спілкування « В єдності наша сила» до Дня захисника України, Дня українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.


Під гаслом «В нас єдина мета Україна свята, нездоланна ніким і ніколи!» в 5-В клас (класний керівник Костишин О.В.) була проведена виховна година на тему «Україна: минуле, теперішнє, майбутнє». Захід був пізнавальним і емоційним. Учні слухали розповідь вчителя, переглядали мультимедійну презентацію, відео, виконували інтерактивні вправи, висловлювали свої думки про майбутнє України. Хвилиною мовчання  діти вшанували пам’ять загиблих Героїв.

 


«14 жовтня – День захисників та захисниць України». Саме про це  говорили учні 5-Г класу (класний керівник Козак Г.П.) на своєму заході. Вчитель  розказала про створення українського війська від козаків до сучасних воїнів. Особлива увага – цікавинкам про воїнів УПА:  про будову військової організації, криївки, листівки, зброю, пісні, власні гроші повстанців. Учні  розповіли про спогади родичів, які воювали за волю України. З  цікавістю  переглянули презентацію та відео, присвячені 80-річчю армії УПА.


«Чи важливо розмовляти українською?» - таку назву мало смайл-опитування в 6-А класі (класний керівник Ткаченко Л.Є.). Під час заходу учні згадали видатних українців минулого і сучасного, відомих на весь світ. Висловили свої думки з приводу  важливості рідної мови для людини. Переглянули презентацію про мовні цікавинки і використали такі форми роботи як «Живий мікрофон», розгадування ребусів. А найбільше учнів зацікавило смайл-опитування  «Чи важливо розмовляти українською?». Так, важливо! І недарма, тому що наша мова – найкраща у світі!


«Україна – країна Героїв!» - таку назву мала  онлайн конференція в 7-В класі

(класний керівник Рибак О.В.). Діти з сумом  переглянули презентацію, яку створили учні нашого ліцею, про загиблих воїнів-прикарпатців. А потім було обговорення… Кожен учень висловив захоплення  мужніми патріотами, які пожертвували життям за волю України. Їхній  подвиг навічно буде у нашій пам’яті. Слава Героям!

 


У 8-А класі (класний керівник Малишевська О.Р.) пройшов цікавий захід – історична година «Україна: минуле, сучасне, майбутнє». Онлайн вікторина з історії нагадала учням і про князів, і про гетьманів, і про славних козаків. Під час гри «Вгадай історичну особу» відзначились ті юні знавці, які читають книги і захоплюються видатними українцями, які відомі на цілий світ. Географічна вікторина ще раз підтвердила, що природа України – наймальовничіша. А ще з’ясувалося, що у класі є багато учнів-мандрівників, які бачили цікаві пам’ятні місця України не тільки на малюнках, але вже  й відвідали їх. Пролунало багато зворушливих спогадів про подорожі у мирний час. Ось так, на цьому уроці, завдяки ерудиції вчительки і учнів,  зустрілись минуле і сучасне.

 


«Українські поети - захисники України» - назва заходу, який  відбувся у 8-Б класі

(класний керівник Корнута І.Я.).  Після перегляду презентації, емоції переповнювали учнів! Дуже незвично було почути про митців, для яких найбільша зброя – поетичне слово. І вони оцю зброю змінили на автомати. Як сильно потрібно любити свою Батьківщину, щоб з поета стати Воїном! Щоб нести людям перемогу, мир! З такими людьми – ми непереможна нація!


Онлайн дискусію «Я для тебе живу, Україно!» проведено у 8-В класі (класний керівник Стецюк О.І.).   Протягом заходу учні систематизували уже наявні знання про історію нашої держави, її традиції, народні символи. Удосконалили знання про етнічні землі України, території, на яких в різні історичні періоди відбувалося формування українського етносу. Було проведено журналістське опитування «Чому я патріот своєї держави?», «Україна для мене…?», «Що я зробив/зробила/ для того, щоб моя Україна була щасливою?».  Діти відгадували кросворди «Конституція», «Україна». А ще усім класом створили тестування «Моя чарівна Україна» на платформі «Всеосвіта». В кінці заходу здобувачі освіти продемонстрували свої презентації «Україна під час війни».


Учні 9-А класу (класний керівник Стасюк Н.М.) провели захід «Україна – країна Героїв!». Вчителька  нагадала учням про події 2013-2014 року. Переглянули  фотографії героїв Небесної Сотні з коментарями. Відеоролик «Ангели Майдану» переніс усіх у ті буремні події, які пережила Україна.

Кожен учень поділився своїми спогадами і переживаннями про початок війни з Росією. Перегляд презентації «Україна - країна Героїв!» з фотографіями воїнів, які загинули у війні з російськими загарбниками, не залишив байдужими нікого. Вшанували пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання. А всім нашим захисникам учні знайшли теплі, добрі слова підтримки.

 


В 10-А класі (класний керівник Торянік Т.Ю.) відбувся відео захід під назвою «Україна понад усе…», присвячений 80-річчю УПА. Після перегляду презентації, учні висловили свої думки з приводу минулого,сучасного і майбутнього нашої держави. Десятикласники усвідомлюють, що саме їм відбудовувати і розбудовувати рідну Україну.

Хвилиною мовчання вшанували полеглих героїв. Нам є на кого рівнятись і заради чого жити!


Спільно з ЦПВ ім.С.Бандери учні 11 класу  (класний керівник Севрук Н.Л.)

брали участь  у засіданні круглого стола під назвою «Вічна пам'ять повстанцям і слава безмежна, слава нашій Вкраїні й героям оцим!». Після виступу Дем’яніва Ю., який розповів цікаві факти про діяльність і боротьбу повстанців, розпочалася цікава дискусія. Кожен учасник відстоював власну думку, аргументував величезне значення боротьби наших патріотів. Саме завдяки їм ми маємо державу, яку безмежно любимо, захищаємо і віддаємо за  її волю найдорожче – життя!


Захід на тему «Історична довідка про витоки появи військової присяги від часів Русі-України  і до сучасних днів» провів вчитель предмету Захист України  Федик О.І. з учнями 10-Б класу. З’ясувалося, що історія військової присяги бере свій початок із IX ст., коли воїни присягали на вірність князям. Вперше ритуал прийняття військової присяги на вірність Україні був проведений Легіоном січових стрільців 03 вересня 1915 року. А далі буремні 20-ті роки ХХ століття: Директорія, Симон Петлюра… Прийняття присяги воїнами УПА… І нарешті,1991 рік. Верховна Рада України ухвалює постанову «Про текст військової присяги», яку урочисто складає перший міністр оборони України. І вже після цього 6 грудня з’явилося свято Збройних Сил України.

Військова присяга…  Який важкий, довгий, цікавий шлях здолала вона, щоб прийти до нас. Лунають слова присяги й сьогодні. Вимовляють  їх ті воїни, які захищають рідну землю від ворога. Бо мають такий обов’язок: ціною власного життя присягнути Україні.

 


 Вчитель образотворчого мистецтва Гуменюк Г.М. в рамках місячника провела  конкурс патріотичного малюнка «Нашим Героям». Бажаючих взяти участь у конкурсі було багато. Роботи учнів здивували яскравими барвами, веселими, добрими сюжетами, життєствердним оптимізмом. Переглядаючи малюнки юних конкурсантів,  віриш, що Перемога близько! Абсолютно всі роботи дітей були відправлені нашим воїнам-захисникам, щоб потішити їх і підтримати.


В бібліотеці протягом місяця були   підготовлені такі літературні виставки: «Княжа доба в історії України», « Моя Україна» (цікавинки про Україну),  «Моя Україна» (культурні скарби), «Феномен УПА», «80 років УПА». «Українські гетьмани і кошові отамани», «Козаки - безстрашні, славні, у бою вони всі вправні»,  «Ми до тебе, казко, в гості завітали», «Подаровані книги».  Було підготовлено гру «Подорожуємо Україною».

Comments:
Only authorized users can leave comments.