Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у ліцеї № 12

Date: 3 листопада 2023 о 19:49, Refreshed 3 листопада 2023 о 23:04
343 view

Згідно з листом ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» від 13.09.2023 № 21/08-1514 «Про виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 12.08.2014 № 931» в Ліцеї №12 імені Івана Франка з 01 по 31 жовтня 2023 року був проведений Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек.
З непохитною вірою в Перемогу України та усвідомленням руйнівних наслідків війни цьогорічний місячник відбувався під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!».
Педагогічний колектив разом із учнями активно брав участь у підготовці і проведенні святкових заходів. 

У 1-Б класі (класний керівник Жураківська О.В.) відбувся захід
«Моя країна – Україна». Під керівництвом вчителя і з підтримкою батьків у прикрашеному приміщенні лунали вірші та прислів’я про Батьківщину, розквітали барвами неба та кольором щастя державні символи нашої України. Маленькі школярі вчаться любити свою Вітчизну.



У 1-В класі (класний керівник Ломага О. Я.) відбулася зустріч з військовими, які захищають нашу Батьківщину.
Першокласники старанно готувалися до свята. У вишиванках, з усмішками і гарним настроєм зустрічали гостей. А гості завітали з подарунками, з прапором, на якому написані вічні слова Кобзаря: «Учітеся, брати мої, думайте…».
Діти виготовили обереги з бісеру, намалювали малюнки, які передали на передову. А як декламували вірші, і навіть співали!
Кожен школяр намагався потиснути руку нашим воїнам, а дехто просто не стримався і обіймав бійців, згадуючи своїх рідних, які воюють.
На святі звучав Гімн України. Дуже зворушливо малята його виконували. А як щиро притискали свої рученята до серденька! Ця зустріч запам’ятається їм на все життя.



Чергова подорож у Країну пізнання відбулася в учнів 2-А класу
(класний керівник Дречевич В. Р.) на уроці «У пошуках козацьких скарбів». Юні дослідники мандрували за допомогою завдань та загадок, рухалися та малювали, зі справжнім запалом боролися за перемогу! Звісно, всі скарби було знайдено! А маленькі козачата щасливі і непереможні понесли свою радість друзям і рідним.



Учні 2-Б класу (класний керівник Федів Л. З.) взяли активну участь в акції «Лист для захисників» в рамках місячника «Вірю в майбутнє твоє, Україно!»  Діти акцентували в своїх листах на обов’язковому поверненні воїнів з перемогою до рідних домівок. Обіцяли в щоденній молитві просити в Бога захисту для наших мужніх солдатів. Усі листи вирушили до адресатів.

У 2-В класі (класний керівник Кімак Н. Л.) відбулося свято «Доторкнутися словом до серця», присвячене Дню української писемності та мови. Учні переглянули слайд-презентацію, дізналися про рідну мову багато нових цікавих фактів. Лунали на святі пісні, вірші, загадки про мову. Учні активно працювали і щиро дивувалися, якою багатою і милозвучною є наша рідна мова.

«Пелюстки переможної єдності» - таку назву мав проведений захід у 3-А класі (класний керівник Макар О. В.). Головною героїнею свята була українська мова, про яку звучали цікаві і сучасні вислови. До слова «мова» учні підібрали оригінальні, незвичайні епітети. Особливу старанність і творчий підхід учні продемонстрували тоді, коли створювали лепбук «Україна – незламна країна». А розгадування школяриками мовних ребусів і складання сучасних прислів’їв про мову засвідчили, який високий рівень знань у наших третьокласників. Молодці!

У 3-Б класі (класний керівник Левицька О. Й.) була проведена літературна  гра «Українські прислів’я і приказки», під час якої учні  розгадували кросворди, складали фрагменти  прислів’їв, приказок, знаходили відповідні ілюстрації в художніх книгах. Діти розповідали, які прислів’я та приказки побутують в їхніх родинах, і, звичайно, вивчали нові перлини українського фольклору. З великим ентузіазмом розгадували ребуси, відповіді на котрі вимагали неабиякої кмітливості. Жарти, сміх і командний дух панували на святі.

В учнів 3-В класу (класний керівник Хім’як В. В.) відбулася зустріч з військовими. Під час зустрічі діти співали патріотичні пісні, розказували вірші, оздоблювали разом з військовими листівку «Дякую нашим  захисникам». Неймовірним подарунком для військових був організований майстер-клас «Згадай шкільні роки» - оздоблення медового пряника у вигляді національного символу. На завершення зустрічі захисники подарували дітям прапор їхнього батальйону. Натомість учні вручили на згадку виготовлені власноруч сувеніри-обереги «Серця Перемоги», листи вдячності і підтримки, малюнки. Ці подарунки військові відвезли побратимам на передову. Зустріч була теплою, щирою та залишила  в серцях учасників багато позитиву.

«Державні символи України» - таку назву мав захід, проведений в 4-А класі (класний керівник Кубарич Г. С.). Учні уважно слухали розповідь про державні символи України: прапор, герб, гімн, поява яких стала невід’ємною частиною історії нашої Батьківщини. Вони  були вистраждані багатьма поколіннями наших співвітчизників, які боролися і борються за своє святе право людини – пишатися своїм народом, мовою, культурою. На заході згадували й про народні символи: мамину пісню, батьківську хату, дідусеву казку, бабусину вишиванку, рушник, калину, барвінок, вербу, чорнобривці. Учні читали вірші про наші символи та обереги. Школярі були не тільки уважними слухачами, а й активними учасниками: розгадували кросворд, складали казки і прислів’я, відповідали на запитання вікторини «Чи знаєш ти Україну?». На закінчення свята діти заспівали Державний Гімн України.

Учні   4-Б класу (класний керівник Пономаренко К. С.) відправились у віртуальну подорож «Є у світі така сторона…». Скільки цікавих і просто неймовірних фактів про рідний край дізнались діти! На карті-розмальовці всі намагались написати якнайбільше добрих побажань любій Батьківщині. Розказали про державні символи  і їхнє походження, склали з лего символи-фігурки. І весь урок звучала українська мова – дзвінка, чиста, грамотна. Під час заходу у дітей  виховували пізнавальну самостійність, цілеспрямованість, патріотичні почуття, прищеплювали любов до Батьківщини. По завершенню свята діти отримали завдання  відвідати шкільну бібліотеку, взяти для читання вдома книжки про рідну землю – Україну і завдяки цьому розширити поняття про єдність, незалежність і суверенність нашої держави.

У день української писемності та мови в учнів 4-В класу (класний керівник Бойчук У. М.) був незвичайний філологічний урок «Таємниці рідної мови». Виконуючи інтелектуальні завдання в ігровій формі, діти відкривали для себе загадки української мови. Учні розгадували ребуси, загадки від пластилінового чоловічка, розшифровували прислів’я та анаграми. Досліджувати мову весело і цікаво!

До учнів 5-Г класу (класний керівник Дем’янів І. В.) завітали волонтери Бойчук Світлана і Лисюк Максим. Вони розповіли про свою небезпечну і необхідну роботу, подарували учням  прапор із підписами бійців. Пані Світлана зателефонувала чоловікові на війну, і він, під вибухами і гуркіт бою, побажав школярам, щоб вони старанно навчались, а вони, бійці, подбають про мир. Діти принесли для наших воїнів подарунки, які уже відправлено на фронт. Зустріч  була надзвичайно емоційна і щира. І сльози, і сміх, і надзвичайна щирість торкнулись кожного серця!

В рамках місячника «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» в 6-Б класі (класний керівник Лукасевич Г. Я.) до Дня української писемності та мови було проведено годину спілкування «Українська – мова Перемоги!». На заході учні презентували проєкт «Цікаві факти про рідну мову», працювали творчо: складали сенкан, розгадували ребуси, розшифровували прислів’я, виконували цікаві завдання. Вкотре учні переконалися, що наша мова найкраща у світі, це великий скарб, який  треба розумно збагачувати й берегти.

20 жовтня у 6-В класі (класний керівник Костишин О. В.) відбулася година мужності «Збройні сили України – захисники і опора країни». Учні уважно слухали розповідь класного керівника про подвиги наших героїв, обговорили їхні основні риси, грали в патріотичне лото. Під час гри використовували ті слова, які для кожного українця стали найзрозумілішими і найдорожчими, бо означають мир і спокійне життя. Ну і, звичайно,  із ентузіазмом підбирали епітети, які якнайкраще характеризують наших славних, хоробрих, мужніх захисників. Діти зробили висновок, що саме завдяки ЗСУ,  ми можемо почуватися у безпеці.

Учні 7-их класів відвідали міський Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. С. Бандери.

Учні 8-А класу (класний керівник Ткаченко Л. Є.) створили тематичний відеоролик «Україна – понад усе!»  про війну за свободу і незалежність України проти російського агресора. Після перегляду відбулася дискусія. Багато гострих питань і відвертих відповідей. Звучала поезія про війну, Україну, майбутню Перемогу. Слова торкнулись душі. Кожен задумався про майбутнє своє і України.

Учні 8-Б класу (класний керівник Лаутинська Л. В.) вибрали собі для заходу особливу тему, а саме: «Війна очима підлітків». Чому? А тому, що майже кожну дитину з цього класу війна зачепила своїм чорним крилом. Майже у всіх батьки або рідні воюють на фронті. А ще у класі є багато учнів, які змушені були покинути рідні домівки і стати біженцями. Кожен щиро і без прикрас розповів про те, що довелося пережити, які емоції і почуття переповнювали на початку війни і не відпускають, навіть, сьогодні. Біль, сум, розпач, ненависть – це далеко не все. Що дає сили жити далі? Безсумнівна віра в нашу Перемогу! Вчитель розповіла і про бувших учнів нашої школи, що загинули на фронті. Про високу ціну Перемоги мусимо пам’ятати кожен день!

     

Учні 8-В класу  класний керівник Рибак О. В.) відвідали історичні пам’ятні місця Львівщини. Побачили  величні старовинні споруди, дізнались цікаві факти про життя володарів цих замків. А ще уявили собі, свідками яких неймовірних подій були ці старі стіни! Запеклі бої, ворожі навали, лицарські поєдинки, величні перемоги і пишні свята. Минуле заворожує і надихає…

Година спілкування «Україна – минуле – сучасне – майбутнє» пройшла в 9-А класі (класний керівник Малишевська О. Р.). З цікавістю переглянули презентацію про основні віхи історії України. До заходу готувалися всі учні: шукали цікавий матеріал, ілюстрації, проблемні запитання. З цікавістю розгадували історичний кросворд. Бурхливо обговорювали  проблеми сьогодення, ділилися мріями про майбутнє України і про себе.

19.10 учні 9-В класу (класний  керівник Стецюк О. І.) приєдналися до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!» своєю бібліотерапевтичною годиною «Сто відтінків творчості на тлі війни». Здобувачі освіти зробили багато досліджень про патріотизм, який викликає найрізноманітніші почуття та асоціації – від любові до неприйняття, від піклування до повної байдужості, від зачарованості до огиди. Діти із задоволенням декламували патріотичні поезії відомих поетів та свої авторські.

Тримайся, моя рідна Україно!

Хоч зболена, хоч зранена – живи!

Ми віримо – піднімешся з руїни!

Якщо ми з Богом, що нам вороги?

Тримайся, моя рідна Україно!

Хоч зболена, хоч зранена – живи!

Мова народу – це саме життя. У рідній мові чується голос предків, відлунюють  перегорнені  сторінки історії народу. Вона є тим найдорожчим і найміцнішим зв’язком, що з’єднує усі покоління народу в одне велике історичне живе ціле. Ці слова рефреном звучали на годині класного спілкування «Цікаві факти про українську мову». Керували підготовкою матеріалу Печена Вікторія та Шамрай Валентина. Цікаві факти, креативні завдання, презентативний матеріал надзвичайно сподобався учням 11-А класу (класний керівник Торянік Т. Ю.)

Війна, як ніколи, згуртувала український народ, мобілізувавши весь її потенціал на відсіч ворогу. Вона торкнулася кожної української родини, стала частиною нашого життя, а перемога у ній стала спільною метою всього українського народу. Учні 11-Б класу (Брижак І. Ю.) вшанували полеглих воїнів-захисників, які навчались у Ліцеї №12 імені Івана Франка. Згадали  усіх Героїв поіменно. Щиро лунали слова вдячності, у голосі бриніли сльози і відчувалось, що жертви недаремні і Перемога обов’язково прийде!

Зупинись! Постій! Це тільки на хвилинку.
Перегорни сторінку мирного життя.
Згадай хоч одного, хто молодим загинув.
Що відчуваєш? Смуток, біль чи каяття?

Якщо це біль – хай стихне на хвилину!
А ти за нього щиро помолись.
На небесах їх тисячі заради України!
Ти ж о дев’ятій тільки зупинись…

Comments:
Only authorized users can leave comments.